3.7.2016

Tadaa!

Puoli vuotta se sitten otti. Totaalinen blokki kaikkeen oikeastaan. Ei kirjoituttanut, ei neuloituttanut, ei mitään.
Tuntui että mitään ei jaksa eikä halua, työt sain luojan kiitos hoidettua tona aikana mutta se sitten imikin ihan kaiken energian ja kotona vaan olin. A hoiti about kaiken. Psykallakin puhuin tästä paljon ja ainoa neuvo mitä oikeastaan sain oli että anna olla, älä edes yritä tehä mitään ja tee se mitä haluat tehdä. Tuon kun oikeasti sisäistin ja jonkun aikaa niin toiminkin ni huomasin että alko heräileen mielihaluja siivota ja puuhastella kotona. Ihan siis pieniä juttuja. Voi vitsit miten hyvän mielen sain sitte ku olin sen pienenkin jutun saanut tehtyä :)
Psykan kanssa kun kävi juttelemassa ni vahvemmaks kävi sellane aavistus sen kanssa että tää kaikki on uupumusta. Liikaa kaikkea liian kauan. Oon ollu tuolla töissä melkeen puoltoista vuotta ilman kunnon lomaa. Pisimmillään vissiin viikon ollu lomat mitä oon pitänyt. Se ei oo tarpeeks siihen että pystyis oikeasti lepäämään. Työn päälle kun on sitte laitettu normaali perhearki ja siihen erityislapsen jutut, taustalle vielä monet kuolemat lähipiirissä niin taisi soppa olla valmis. Uupumus, sitä se taisi olla.
Se kyllä pitää myöntää että tuossa kevään aikana tuntu et oon jossain todella syvällä ja mikään ei kiinnosta eikä nappaa. A järkkäs grillijuhlat meillä ja sekin ahdisti ihan kamalasti että meille, ihmisiä, paljon. Kerroin kuitenkin yhdelle ystävälle joka oli tulossa että mikä tilanne mulla päässä ettei sitte ihmettele jos oon jotenkin vaisu. Nyt jälkikäteen oli kuitenkin hyvä että ne kemut järkättiin. Mut tavallaan pakotettiin sosiaaliseks ja pois siitä mukavasta sohvan nurkasta mihin olin hyvin juurtnut.
Yks iso herätys siihen omaan tilaan tuli siitäkin kun muutamat ihmiset kysy multa että kuinka voit ja onko kaikki ihan hyvin. Jos se oma olo "näkyi" noin muillekin ni tilanne on ehkä aika iso ja näkyvä. Monet ilmeisesti yhdistää muhun todella vahvasti neulomisen ja kun sitä ei tapahtunut (enkä postannut mihinkään mitään aiheeseen liittyvääkään) niin se aiheutti muutamissa hämmennystä.
Mulle iso asia tilanteen suhteen oli myös ystävän viesti joka oli varsinaisen huolen täyteinen ja samalla anteeksi pyyntö(jota en tiiä tarvitsinko edes). Olin sillon töissä ja voi että miten vaikeeta oli pitää sitten norminaamari päässä etten vollottanu siinä kirjoitellessa. Enipoo, siitä tuli olo että musta välittää muutkin kun vain oma perhe.
Hitaasti aloin vähän sosialistumaan uudestaan. Näin ystävää, halattiin pitkään. Näin muitakin ystäviä ja vaan olin. En mä heti hypännyt sosiaaliseen elämään täysillä mutta tietoisesti lähin hissuksiin kodin ulkopuolelle muuallekin kuin ruokakauppaan. Teki hyvää.

Nyt lähiaikoina(ehkä kuukauden sisään) huomaan isoimman muutoksen. On sellane olo kun ois jostain talviunesta herännyt. Jaksan puuhastella ja nähdä ihmisiä. Töissäkin on tuntunu energisemmältä kun moneen aikaan.
Mulla alkoi tossa juhannusviikolla elämäni ensimmäinen loma joka on neljä viikkoa pitkä ja pidän ne putkeen. Kuukaus lomaa töistä! Pidettiin A:n kanssa se eka viikko lomaa päällekäin että ehitään yhessäkin lomaileen ettei mee niin et toinen lomailee ja toinen töissä. Oli muuten varsin kiva viikko! Lähettiin sunnuntaina suunnistaa Ouluun. Oltii varattu hotelli kaheks yöks ja siellä asuu kaks ystävää joita ei oltu nähty melkeen pariin vuoteen. Ihan liian pitkä aika! Oli ihan hurjan kiva kolme päivää siellä. Sosialisointia, grillailua ja juttelua. Vähän saatiin tyttöjen aikaakin kun A lähti pariskunnan toisen puolen kanssa seikkailemaan ja mä lähin ystävän kanssa kauppailemaan. Tarkoitus oli mennä vaan katteleen ja ihasteleen juttuja mutta kyllä sitä vähän tarttui jotain mukaankin. Olis kyllä viihtyny kauemminkin siellä pohjoisessa mutta koiravahti ja lapsivahti oli varattu vaan kaheks yöks joten keskiviikkona lähetiin suunnistaa takas etelään. Ikävä kyllä jäi <3

Iso juttu tapahtui vielä tällä viikolla. Mä löysin mun neulemojon! Se on tuntunu niiiiin kivalta kun on se innostus ja tekemisen halu tullu takasin. Mojo löytyi tosi erikoisesta paikasta. Asan tubekanavalta. Mähän oon siis innostunut kaikkiin tubevideoihin. Seurailen aika montaa tyyppiä, suomalaista ja ulkomaista. Niitä on ollu kiva katella iltasin tai jos on ollu hetki aikaa lepuuttaa. Toki tuona "kautena" mä katoin niitä toooodella paljon. Enipoo, kattelin tällä viikolla Asan ekaa videoo ja sieltä se löytyi! Ihan yllättäen ja kulman takaa kun asa esitteli keskeneräisiä töitään ja puhui langoista. Varmasti iso vaikutus on silläkin että Asan värjäämät langat on niin täynnä väri-iloittelua ja muuta kivaa että alkoi kutkutella kokeilla taas neulontaa. Tovin piti makustella että tekiskö keskeneräisiä vaiko jotain ihan uutta. Muutaman päivän se otti ja tuloksena että aloitin toisen Exploration stationin jämälangoista. Ainakin yks uus vyyhti piti ottaa kakulle mutta saas nähä miten pitkälle selviin pelkästään jämälangoilla. Tuntuu tosi kivalle kyllä tehä ja yllätyin että ne taidot ei o hävinny mihinkään eikä edes ruostunu. Edelleen neulon vauhdilla eteenpäin ja osaan jopa ohjettakin lukea :D

Muutenkin tuntuu nyt että elämä hymyilee kivasti. Oulussa kun oltiin niin maanantaina soitti pomo ja kysyi että haluaisinko vakituisen työsopparin. Ööööö, joo, haluan :D Oon oppinu nauttimaan siitä että ei ole suunnitelmia ja siedän vähän paremmin sellasta suunnittelemattomuutta. Aikasemmin siis se suunnittelemattomuus on aiheuttanu pientä ahistusta ja epämukavuutta. Nyt osaan jo vähän mennä with the flow. Ihmissuhdeosastollakin on asiat nyt aika hyvin. Oon saanu yhtä pitkään vaivannuttakin tilannetta vähän paremmaks mutta en uskalla siitä kauheasti mitään ääneen sanoa. Oon vaan tyytyväinen tähänkin tilanteeseen. Mulla on kaks viikkoa lomaa vielä jäljelläkin eikä ole oikeasttaan mitään suunnitelmia sille ajalle, sekin on kivaa! :)

Toivotaan että tää nyt pysyis tälläisenä kivan tasaisena eikä tulis moisia uupumuksia piiiitkään aikaan. Nyt on hyvä :)
Loppuun lisään vielä tän. Sama mikä oli edellisessä postauksessa joulukuussa. Toivottavasti tää on hieman eri valossa nyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti