15.11.2014

Mitäs se sitten tarkoittaakaan?

Se erityisyys sitten. Olen kuullut että monet pitää sitä jotenkin negatiivisena asiana jo sanana. Olla erityinen. Erityislapsi. Erityisryhmä.
Ite nään sen vaan positiivisena. Olen ADHD ja mulla on erityistaito. Toki on haasteitakin mutta mulla on erityistaito. Melkolailla kaikilla "addeilla" on se joku erityistaito. Olla erityisen hyvä jossain asiassa, jossain osa-alueella. Mulla se on käsityöt. Osaan paljon ja ymmärrän paljon. Opin nopeasti ja omaksun uudet tavat nopeasti.
Monilla se on kuulemma matemaattista ja kuulin tässä vasta että eräs tienaa isoja rahoja koodaamalla ja on kuulemma vielä pahemman luokan addi :D

Mä haluan aatella että olen onnekas. Olen onnekas koska olen erityisen hyvä jossain. Erityisen taidon omaava ja tykkään myös jakaa sitä taitoa ja tietoa eteenpäin.

Luin tässä ihan vasta itselleni ammatin joka vielä entisestään tukee tätä mun erityisjuttua. Valmistuin varastonhoitajaksi, logistiikka-alan perustutkinto siis. Mun aivot rakastaa loogisuutta, järjestelyä, rytmitystä ja sellaisia selkeitä rutiineja. Kiva pikku mauste on sitten vielä noihin liittyvät ongelmat ja haasteet. Tykkään.
Työ ei tunnu työlle ja mun pää melkein koko ajan koittaa miettiä parempia tapoja toimia ja tehdä. On niin hyvä olo kun oivaltaa lukeneensa juuri oikean ammatin itselleen.

**

Mulla on myös kivapikku lisähaaste. Migreeni.
Olen estolääkkeellä ja on ollut pakko kaverustua tuon kivapikkuhaasteen kanssa. Pahimmillaan olin yhden kesän aikana pari kertaa sairaalassa tippaletkun jatkeena jne. Silloin  oli normaalia että ihan joka päivä sattui. Joka päivä oli sumua.
Nykyään ei ole päivittäistä eikä välttämättä viikottaistakaan. Kuitenkin se välillä itestään muistuttaa.

Että ei täällä ihan "täyspäinen" mutsi kirjoittele mutta varsin tietoinen olen kaikesta tästä ja omasta mielestä hyvin hanskaan tän kaiken. Toki on niitäkin päiviä kun kiroan tämän kaiken ja muunkin vaikka ja minne mutta pääosin menee tosi hyvin :)

3 kommenttia:

  1. Toi on kyllä hienoa, että oot löytänyt oman jutun, mitä tehdä ja mistä tykkäät. Tsemppiä arkeen ja uunituoreen blogin kanssa!

    VastaaPoista
  2. Sä olet tosi taistelija, jos multa kysytään. Ja nyt mä tarkotan hyvässä mielessä. Mäkin olen käsityöhullu, mutta mä joudun pitämään vähän rajaa siinä, mitä mä neulon.

    VastaaPoista